Biztonsági ajtó gyártó technológiánk

nyomtatĂĄs

 
 

A biztonsági ajtó gyártó technológiánk részletes bemutatása

Biztonsági ajtó gyártás­i technológiánk több mint 10 éves szakmai és munkaszervezési tapasztalatokon nyugszik. Az Ajtó-Betörésvédelem Kft. minőségbiztosítási rendszere ennek megfelelően került kialakításra.

Egy ilyen átfogó, részletekbe menően kidolgozott és dokumentált rendszer esetenkénti módosítása nagy körültekintést igénylő feladat. Tudjuk, hogy a folyamatos innováció is kiemelten fontos, ezért a biztonsági ajtó gyártó folyamatainkat negyedévente felülvizsgáljuk és szükség szerint - a minőségbiztosítási szabályzatra is kiterjedően - módosítjuk azt.

Mit sem ér az elméleti kidolgozottság, ha az a gyakorlattal nincs összhangban. Ennek érdekében pontosan tisztázott, jól körülhatárolt felelősségi körök és munkafázisonkénti ellenőrzést alkalmazunk, mely garantálja a biztonsági ajtó gyártó technológiánk gyakorlati alkalmazását.

A biztonsági ajtó gyártásának folyamata

 1. A biztonsági ajtó gyártás­i méretvételezése


  A megrendelés felvételekor többéves szakmai gyakorlattal rendelkező munkatársunk a telepítendő ajtó helyszínén az egyedi adottságokat figyelembe véve felveszi a biztonsági ajtó gyártás­hoz szükséges méreteket és dokumentálja a megvalósításhoz szükséges egyéb adatokat.

 2. Egyedi gyártástechnológiai tervezés

  Biztonsági ajtó gyártó technológia egyedi szempontok alapján

  Nagyítás

  Az üzemvezető a méretvételezés adatait felhasználva - a DTP biztonsági ajtó­ technológiai előírásainak megfelelően - elkészíti az adott megrendelésre vonatkozó gyártási dokumentációt. Ez alapján kivezeti a biztonsági ajtó gyártás­hoz felhasználandó anyagokat a raktárkészletből, valamint mind a személyi állomány beosztását, mind a megvalósításhoz szükséges gépek (CNC marógép, fényezőkamra, nagy kapacitású lamináló gép,...) gyártási előjegyzését figyelembe véve beilleszti a munkarendbe a megvalósítás egyes fázisait.

 3. A biztonsági ajtó acél­szerkezetének ­gyártása


  Az biztonsági ajtó gyártás­i dokumentáció alapján a lakatos részleg munkatársai elkészítik az ajtó­tokot és az ajtó­szárny keretét, majd beépítik a zár­rendszert és a rácsszerkezetet, felhegesztik a páncél­lemezeket és a zsanérokat, valamint elhelyezik az aktív és passzív zár­ópontokat.

 4. A biztonsági ajtó ajtó­lapjának gyártása

  Biztonsági ajtó gyártó technológia

  Nagyítás

  A választott burkolat típusának függvényében a kiírásnak megfelelő méretben, az acél­szerkezethez igazodva az asztalos részleg elkészíti mindkét oldal biztonsági ajtó ­borítását.

  Fa hatású sík ajtó­borítás
  nál a lap méretre vágását követően az élfóliázás és ragasztás folyamata következik.


  Fafelületű sík ajtó­borítás
  ok esetén a méretre vágás és csiszolás után a megrendelés szerinti felületkezelésre (lazúrozásra vagy pácolásra) kerül sor.

  Színre fújt kazettás ajtó­borításoknál a méretre vágást követően a kért kazettamintát számítógép vezérelt CNC esztergagéppel alakítjuk ki, majd a felületet alapozzuk és a száradási idő után a szintén számítógép vezérelt fényezéssel zár­ul az ajtó­lap gyártása.
  Fa hatású kazettás ajtó­borításoknál a folyamat a színre fújt kazettáséval megegyező, azonban a fényezés helyett a választott fóliát lamináljuk az ajtó­lapra.

  Fakazettás kivitelnél a válogatott borovi fenyő anyagok méretre vágása, majd az ajtó­burkolat összeállítása történik meg, végezetül a csiszolást és alapozást követően a felületkezeléssel nyeri el végső formáját.

  Üvegkazettás biztonsági ajtó­nál a fenti folyamatok kiegészülnek az üvegek méretre vágásával és beillesztésével.

 5. A biztonsági ajtó összeállítása


  A 3. fázisban leírtak szerint elkészült ajtó­szerkezet, valamint az előző pontban ismertetett módon létrejövő ajtó­borítások, továbbá a biztonsági ajtó gyártás­i dokumentációnak megfelelő kiegészítők felhasználásával az összeszerelő részleg szakemberei látják el a gyártás­i fázis utolsó feladatait.

Merre tovább? - Biztonsági ajtó érdekességek

> Miért a DTP biztonsági ajtó?
> Szempontok biztonsági ajtó választáshoz
> Biztonsági ajtó gyártó tanúsítványok

^ lap tetejére