Infovonal: +36 20 228-6002 | Email: info@dtp.hu

Évente átlagosan 50 000 regisztrált betörés
DTP biztonsági ajtó mellett 0 betörés

Biztonsági jellemzők - Az acél biztonsági ajtó szerkezete

Az acél biztonsági ajtó szerkezeti jellemzői

Az Ajtó-Betörésvédelem Kft. nagy hangsúlyt fektetett a DTP acél biztonsági ajtó­ acél­szerkezetének megtervezésére! Az acél biztonsági ajtó részleteinek kidolgozásánál figyelembe vettük az állandóan fejlődő betörési módszereket és tanulmányoztuk az ebben a profilban jelenlévő más vállalkozások által készített acél biztonsági ajtó jellemzőit. Tanultunk az erősségeikből és a hibáikból egyaránt, de az évtizedek alatt felgyülemlett tapasztalat is sokat segített. A DTP acél biztonsági ajtó acél­szerkezetének technológiája gondos tervezés eredménye. Az acél biztonsági ajtó szerkezete ajtó­tokból és az ajtó nyíló részének vázából áll. Ellentétben egyes gyártók, illetve a külföldről importált termékek ajtó­tokjával, az Ajtó-Betörésvédelem Kft. által gyártott DTP acél biztonsági ajtó tokszerkezete eredendően 60x40x2 mm négyszög idom­acél­ból készül, melyeket szakaszos oldhatatlan kötéssel rögzítünk egymáshoz, figyelembe véve a telepítendő acél biztonsági ajtó körüli fal adottságait.

A tok oldalsó eleme kisebb szélességű ajtóknál helyettesíthető 40x40x2 mm-es zártszelvénnyel. Így 4 cm-el nő az áthaladási szélesség. Az általunk kifejlesztett acél biztonsági ajtó zár­t tokrendszere az acél­küszöböt szerves részeként tartalmazza.

Az acél biztonsági ajtó rögzítése

Az acél biztonsági ajtó tokját függőleges oldalanként a falhoz 30 cm-enként, előírás szerint hátulról hegesztett köracélokkal rögzítjük beton építmények esetén minimum 10 cm, téglából emelt épületeknél minimum 15 cm mélységben a MABISZ, az ORFK és a BRFK útmutatásait követve. Az acél biztonsági ajtó ­tokja 10,5 cm széles, mely tok nem éri körbe úgy a falat, hogy a külső takarás a fal külső részére essen. Ebben az esetben alkalmazandó az úgynevezett tokszélesítés, melynél a tokhoz körbe, a fal szélességéhez igazodva, idomacél takarást illesztünk, így a falat teljes szélességében körbe fogja a tok. A tok takarását ragasztóval rögzített, 40x20x2 mm, vagy 60x20x2 mm méretű négyszög idom­acél­lal végezzük, mely meggátolja a tokot a falhoz rögzítő köracélok átvágását. A toktakarás minden esetben a helyszínen kerül felragasztásra. Az ajtó­tok eleme a hegesztett nagy teherbírású zsanér, melyen az acél biztonsági ajtó nyíló része fordul. A DTP acél biztonsági ajtó­ nyíló s­zár­nyának váza 40x40x2 mm négyszög idom­acélból készül, melyeket hegesztett kötésekkel rögzítünk egymáshoz. A nyíló ajtó­s­zár­ny acél­szerkezetébe hegesztjük a 10×30 cm-es osztású, 10×10 mm-es négyszögacélból készülő rácsszerkezetet, illetve a 40x20x2 mm-es idomacél merevítőbordát is. Ezen felül még az ajtó­s­zár­ny keretéhez oldhatatlan kötésekkel hegesztett, az acél biztonsági ajtó teljes felületét beborító, legalább 1,5 mm vastag acél páncél­lemezzel látjuk el. Nyitásérzékelő rendelése esetén az érzékelő mágnese az ajtó nyíló szárnyának kilincs felőli, függőleges oldalán, felülről 10 cm-re, míg a mágneshez tartozó relé vele egy magasságban, a tokban kerül elhelyezésre.

 

A DTP acél biztonsági ajtó­ acél­szerkezete ellenáll az erőszakos behatolásnak, trezor­zár-rendszere ugyanis a támadási oldal felől speciális ötvözetű pajzzsal lett ellátva. 

A teljes ajtó­felületet beborító páncél­lemezen kívül pedig egy, szintén az idom­acél szerkezethez hegesztett, 5 mm vastag edzett acél­ páncél található, amelynek elülső felére egy különlegesen biztonságos, 2 milliméteres, mangánacél védőlemez is került. Ugyanis a mangánnal ötvözött acél keménysége és olvadáspontja is nagyságrendekkel magasabb, mint az ötvözetlen acéloké. Fúrási kísérlet esetén a fúrószár hamarabb lágyul meg, mint a mangánacél lemez – így a fúró éle egyszeűen kicsorbul. 

Büszkék vagyunk arra, hogy bár voltak kísérletek az általunk készített acél biztonsági ajtó­ feltörésére, eddig minden esetben kemény diónak bizonyult az Ajtó-Betörésvédelem Kft. által kifejlesztett acél­szerkezeti technológia áttörése.

A korábbi ajtó bontásának, valamint a DTP acél biztonsági ajtó telepítésének következtében esetlegesen felmerülő  szakipari munkákat (vakolatjavítás, festés, tapétázás, hideg és meleg burkolás stb) az Ajtó-Betörésvédelem Kft. nem vállalja, mivel ez nem tartozik a nyílászárógyártó és -forgalmazó cégek, így cégünk profiljába sem. Természetesen kollégáink a kisebb faljavításokat (gipszelés) a telepítés alkalmával elvégzik. A további szakipari munkák elvégzésére cégünkön kívülálló szakembereket tudunk ajánlani, akik a telepítést követően tudják a munkát felmérni és rövid határidővel elvégezni.

Acél biztonsági ajtó bemutatótermünkben megrendelőink meggyőződhetnek a DTP acél biztonsági­ ajtó­ acél­szerkezete által nyújtott teljes körű biztonságról.

 

Kérjen árajánlatot egyszerűen!

Ők már bennünket választottak