Infovonal: +36 20 228-6002 | Email: info@dtp.hu

Hogyan törhetnek be leggyakrabban a bűnözők?

Mikor történik a legtöbb betörés?

Sokan úgy gondolják, hogy a betörők általában az éj leple alatt “dolgoznak”. Ezzel szemben az igazság az, hogy leggyakrabban akkor történnek a betörések, amikor a tulajdonos nincs otthon, például délelőtt, amikor nagy valószínűséggel a legtöbb lakó munkában van. A betörők gyakran az egész környéken fosztogatnak és még az olyan házak, lakások sincsenek biztonságban, melyekről azt gondolnánk, hogy meg sem próbálkoznak velük.

Melyek a gyakori módszerek?

Általában nem a legkifinomultabb, inkább a leggyorsabb betörési módszert választják a bünözők. Leginkább különböző feszítő, fúró, vagy vágó eszközöket használnak, amikkel igyekeznek minél kisebb feltűnést kelteni és minél gyorsabban dolgozni, nehogy lebukjanak. Gyakori betörési módszer a besurranás is, amikor olyan nyitott ablakokat, vagy ajtókat keresnek, ahol gond nélkül észrevétlenül bejuthatnak. A bűnözők általában nem csak egy lakásnál, vagy háznál próbálkoznak ilyenkor, hanem az egész környéken keresik a lehetőséget a betörésre.

Hogyan előzzük meg a betörést?

A legfontosabb, hogy amikor nem tartózkodunk otthon, mindenképp zárjuk be az ajtókat és az ablakokat. Ne hagyjunk az udvaron értékes tárgyakat, játékokat, és semmi olyat, ami alapján a bűnözőkben felmerülhet, hogy érdemes lehet az adott ingatlant közelebbről is megvizsgálni! Mindenképp érdemes lakásunk mechanikai védelmét elektronikai jelzőrendszerrel is kiegészíteni, illetve kamerarendszert alkalmazni, hiszen ezek is komoly elrettentő erővel bírnak.

Az egyik legjobb megoldás azonban a biztonsági ajtó, mely már megjelenésével is elriaszthatja a betörőket. Mindenképp érdemes olyat választani, mely legalább 15 percig ellenáll akár a roncsolásos betörési kísérleteknek is. Ennyi idő elég ahhoz, hogy a betörők feladják a próbálkozást, hiszen nagy esély van rá, hogy ezalatt észreveszik őket.

A kiemelkedő biztonságot a MABISZ 1 tanúsítvány igazolja, mellyel a DTP biztonsági ajtó is rendelkezik. Nem érdemes spórolni, ha otthonunk biztonságáról van szó! Ne dőljön be a külföldi gyártók jó marketinggel felkapott termékeinek, hiszen ezek sokszor nem nyújtanak valódi biztonságot, sőt, legtöbbszört ál-biztonságérzetet adnak! Válassza a minőséget!