Infovonal: +36 20 228-6002 | Email: info@dtp.hu

Hogyan válasszunk biztonsági ajtót?

Napjainkban óriási az igény otthonaink megfelelő védelmére. Nem véletlen, hogy egyre több ember számára válik kiemelkedően fontossá otthona biztonsága, hiszen nap mint nap rengeteg betörés történik. Mivel a bűnözők legtöbbször az ajtón keresztül próbálnak bejutni a házakba/lakásokba, nem mindegy, hogy milyen minőségű biztonsági ajtóval védjük otthonunkat.

Az igazi biztonsági ajtók ismérvei

Az interneten keresgélve széles választékban találunk biztonsági- vagy sokszor csak biztonságinak nevezett- ajtókat, melyek legtöbbször nem nyújtanak valós védelmet a betörőkkel szemben. A valódi biztonsági ajtók képesek hosszú időn keresztül ellenállni a betörők próbálkozásainak, a különböző sérüléseket okozó eszközöknek. Érdemes tehát utánajárni, milyen anyagokból áll az ajtó és milyen biztonsági megoldásokat foglal magába a szerkezet. Biztonsági szempontból az acélból készülő ajtók jelentik a legmagasabb szintet. Mivel a betörési módszerek is állandóan fejlődnek, ezért nagyon fontos, hogy a biztonsági ajtót gyártó cég mekkora tapasztalattal rendelkezik az acél biztonsági ajtók tervezésével kapcsolatban.

A DTP ajtók tokszerkezete- sok elterjedt, külföldről importált ajtóval ellentétben- 60x40x2 mm méretű négyszög idomacélokból készül, melyeket szakaszos oldhatatlan kötésekkel rögzítünk egymáshoz, illetve a tokrendszer szerves részét képezi az acélküszöb is. A DTP biztonsági ajtók így ellenállnak az erőszakos behatolásoknak, valamint az ajtóinkban alkalmazott trezorzár rendszer is fokozott védelmet nyújt, mely ráadásul a támadási oldalon speciális ötvözetű pajzsokkal is el van látva.  Rendkívül fontos szempont a biztonsági ajtó kiválasztásánál, hogy a gyártó mekkora hangsúlyt fektet a tervezésre, a legmodernebb technológiák alkalmazására, valamint a minőségi anyagok használatára. A DTP acél biztonsági ajtók mindezt tökéletesen ötvözik, így igazán tartósak és ellenállók a betörési kísérletekkel szemben.

Érdemes odafigyelni arra is, hogy a biztonsági ajtó rendelkezik-e tanúsítvánnyal. Leggyakrabban a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetségének) tanúsítványával találkozhatunk, azonban nem mindegy, hogy ez milyen fokozatú. A MABISZ 1-es tanúsítvány a lakosságnak ajánlott legmagasabb védelmi szintet jelöli. Az ilyen tanúsítású biztonsági ajtó legalább 15 perces áttörési ellenállást biztosít széles skálájú kézi- és elektromos szerszámokkal történő bontással szemben. Ekkora erőfeszítés már könnyen elriaszthatja a betörőket.

Milyen a jó zárszerkezet?

A biztonsági ajtók másik fontos eleme (az acélszerkezet mellett) a zár. Egyes gyártóknál ez igen silány minőségű, ami egy laikus számára sajnos legtöbbször nem egyértelmű. Biztonsági ajtó kiválasztása előtt tehát mindenképp tájékozódjunk a zárszerkezetről, és olyan gyártót válasszunk, aki megbízható márkájú, minőségi, kéttollú kulcsos trezorzár rendszerű központi zárat használ.  A DTP biztonsági ajtókhoz a zártechnikai piac egyik vezető gyártójának, a CISA-nak a biztonsági zárait használjuk.


Milyen legyen az ajtóburkolat?

Érdemes olyan ajtóborítást választani, ami illeszkedik a bútorokhoz, az otthon színeihez, hangulatához. Mivel minden lakás különböző, ezért olyan biztonsági ajtó gyártót válasszunk, mely nagy választékkal rendelkezik ajtóburkolatok terén is. DTP biztonsági ajtó esetében sincs ez másképp, a kedves megrendelők széles színpalettából választhatnak alapáron is. Az alap burkolat természetes faanyagból préselt, a rajta lévő laminált réteg pedig megóvja az ajtó felületét a sérülésektől. Természetesen kültéri ajtókhoz is választható burkolat, többféle kivitelben (akár tömör tölgyfából is készülhet). Érdemes a burkolatokat személyesen is megtekinteni, hiszen élőben látva lehet igazán eldönteni, melyik illeszkedik ízlésünkhöz a leginkább. Ezért hoztuk létre bemutatótermünket, ahol megtekinthetőek ajtóink.

Kérdése merült fel, vagy árajánlatot kérne? Forduljon hozzánk bizalommal!