Infovonal: +36 20 228-6002 | Email: info@dtp.hu

Miért érdemes biztonsági ajtót választani?

Kimagasló védelem

A valódi védelmet adó biztonsági ajtók esetében a betörést megkísérlő személy komoly akadályba fog ütközni még nagy teljesítményű, kifinomult fúró- és vágó eszközök bevetésével is. Minél nagyobb erőfeszítésbe kerül a biztonsági ajtó feltörése, annál több időt is kell a behatolásra szánni, amivel jelentősen megnő a lebukás esélye is, ezért egy ilyen ajtó szerencsére már ránézésre is gyorsan elriaszthatja a betörőket. Természetesen ahhoz, hogy egy biztonsági ajtó valóban jól védjen, elengedhetetlen, hogy mind az ajtó acélszerkezete, mind pedig a zárszerkezet a legkiemelkedőbb minőségű legyen, amelyek a teszteléses vizsgálatok során is helytálltak.

Értéknövelő hatás

A biztonsági ajtók nem csak az ingatlan védelmi szintjét növelik, hanem értékét is. Azokat a házakat és lakásokat, melyeket biztonsági ajtó véd, általában magasabb áron lehet eladni. Nem árt vigyázni azonban, ha az interneten keresünk biztonsági ajtókkal foglalkozó cégeket, ugyanis ezek sokszor olyan ajtókat kinálnak, amik valójában nem védenek hatékonyan a bűnözők ellen. Olyan biztonsági ajtót válasszunk, mely MABISZ 1-es tanúsítással rendelkezik! Ez az ORFK és BRFK betörésvédelmi szakemberei által kiadott tanúsítvány a legmagasabb szintű védelmet igazolja a lakossági biztonsági ajtók esetében. A magas minőségre utal egy biztonsági ajtó esetében a garanciavállalás is. Érdemes olyan gyártót választani, mely legalább 10 év garanciát vállal az általa beépített és gyártott biztonsági ajtó mechanikai védelmére.

Hang- és hőszigetelés

A biztonsági ajtók esetében nem mellékes a szerkezet hő- és hangszigetelő tulajdonsága sem. A jó szigetelés hatása akár a fűtésszámlán is megmutatkozhat, illetve társasházaknál gyakori probléma szokott lenni, hogy behallatszódnak a lakásba a lépcsőházi és folyosói zajok, vagy beszivárognak szagok, ami nagyon zavaró tud lenni. Egy minőségi biztonsági ajtó erre is megoldást nyújt! A DTP biztonsági ajtók például beltéri, lépcsőházi, és kültéri szigeteléssel is rendelhetők.

Ellenállóság és hosszú élettartam

Mivel a valós védelmet nyújtó biztonsági ajtók szerkezete acélból készül, a hagyományos ajtókhoz képest sokkal ellenállóbbak a különböző roncsolásos behatásokkal szemben. A minőségi anyagoknak és a precíz tervezésnek köszönhetően ezek az ajtók rendkívül tartósak, és nagy eséllyel az ingatlanok végleges elemei maradhatnak.