Mitől olyan biztonságosak a DTP biztonsági ajtók?

Ellenálló a legkülönfélébb betörési módszerekkel szemben

Vajon egy igazi biztonsági ajtó ki tudja védeni, ha például egy elektromos fűrésszel próbálnak bejutni rajta? Vagy akár különböző vegyszeres támadásoknak is képes ellenállni? A válasz egyértelműen igen! Sok külföldi gyártóval ellentétben a DTP biztonsági ajtók valódi biztonságot nyújtanak, amit a MABISZ 1 tanúsítvány is bizonyít. Ez a lakossági felhasználásra ajánlott legmagasabb szintű biztonsági tanúsítás a biztonsági ajtók esetében!

De mit is jelent ez a tanúsítás és milyen teszteknek vetik alá az ilyen tanúsítású ajtókat? A tesztelés az ORFK, a BRFK, valamint az egyes biztosítótársaságok képviselőinek jelenlétében történik, melynek során különböző módszerekkel és eszközökkel történő behatolási kísérleteknek vetik alá a biztonsági ajtót (többek között elektromos vágó- és fúróeszközökkel). A tanúsítvány igazolja, hogy legalább 15 percig nem lehet fel- és áttörni a legkülönfélébb módszerekkel sem az ajtót. A legtöbb kínai gyártmányú biztonsági ajtón akár egy-két percen belül bejuthatnak a bűnözők.

Ez a 15 perc kevésnek tűnhet, azonban a betörők igyekeznek pár perc alatt kirabolni a lakást, nincs idejük 5 percnél többet bajlódni egy bejárati ajtóval, főleg a feltöréssel járó zajhatás miatt sem. A bűnözők nem szeretnek kockáztatni, éppen ezért valószínűleg gyorsan feladják, ha egy igazi biztonsági ajtó állja az útjukat.

A gyakori betörési módszerek alapján megtervezett acélszerkezet

A DTP biztonsági ajtók megtervezésénél figyelembe vettük, hogy a bűnözők milyen módszerekkel és eszközökkel szoktak leggyakrabban betörni. Emellett tanulmányoztuk a versenytársak biztonsági megoldásait, hogy a DTP biztonsági ajtó minden szempontból megfelelhessen a lehető legmagasabb biztonsági elvárásoknak. Biztonsági ajtónk alapját a kiváló minőségű acélszerkezet adja, mely ellentétben egyes gyártók szerkezetével, 2 mm falvastagságú négyszög idom­acél­ból készül. Minőségi acél tokszerkezet nélkül sajnos mit sem ér egy biztonsági ajtó!

Több ponton záródó CISA trezorzár rendszer

Az acélszerkezet mellett a másik legfontosabb eleme egy biztonsági ajtónak a zárszerkezet. Tévhit, hogy egy ajtó akkor igazán biztonságos, ha minél több zár van rajta. A modern biztonsági ajtók esetében sokkal fontosabb, hogy a zár valóban megbízható minőséget képviseljen. A DTP biztonsági ajtóknál alkalmazott olasz gyártmányú CISA trezorzár-rendszer egy bonyolult működésű, ajtóba épített zár, melynél az ajtó acéltokjába illeszkedő edzett acélrudak (zárnyelvek) adják a biztonságot.

Ha biztonsági ajtót választ, mindenképp figyeljen oda a zárszerkezetre, az ajtó szerkezetére, valamint a hozzá tartozó tanúsítványra. Ha igazi biztonságot szeretne, mely sok évtizeden keresztül védi otthonát, válasszon DTP biztonsági ajtót!

One thought on “Mitől olyan biztonságosak a DTP biztonsági ajtók?

  1. Visszajelzés: clindamycin 75mg