Évente átlagosan 50 000 regisztrált betörés
DTP biztonsági ajtó mellett 0 betörés

Gyakori kérdések - Kiegészítők

Milyen kilincset tudok választani a biztonsági ajtómhoz?

Már alapáron is több típusú Maestro és Ghidini kilincs közül választhat, de ha ezek nem nyerik el a tetszését, akkor a feláras Ghidini kilincsek választékában találhatja meg az Ön számára megfelelőt.

Minden DTP Biztonsági Ajtóba ugyanoda kerül a kukucskáló?

A beépítésre mind a magasság, mind a vízszintes pozíció tekintetében a megrendelő igényei szerint kerül sor. A kukucskáló kívánt helyét a gyártási méretvételezés során adhatják meg vevőink.

Mi az a rúgólemez?

A rúgólemez az ajtólap alján elhelyezkedő 110 mm magas fémlemez, mely megvédi a biztonsági ajtó burkolatát az esetleges sérülésektől. A rúgólemez általában az ajtó külső oldalára hasznos, de esztétikai szempontból gyakran kérik megrendelőink a DTP Biztonsági Ajtó mindkét oldalára.

Ajtószámot is lehet rendelni a biztonsági ajtómhoz?

Természetesen ajtószámot is kérhet, mely esztétikusan, ragasztással kerül az ajtó burkolatára.

Lehet egyforma színű az ajtószám és a kilincs?

Igen. A kiegészítők mindegyike színharmonizáltan rendelhető a biztonsági ajtóhoz, azaz a kilincs, az ajtószám, a kukucskáló, a kopogtató, a küszöbborítás és a rúgólemez színe is lehet fényes króm, matt króm és réz színű.

Szépek az üvegkazettával kombinált burkolatú ajtók. Nem rontja a biztonsági ajtó biztonsági fokát, ha ezekkel az üvegkazettákkal van szerelve az ajtólap?

Nem, mivel cégünk biztonsági üveggel dolgozik, mely nem rontja a biztonsági ajtó biztonsági szintjét és az ilyen üveggel szerelt biztonsági ajtó maradéktalanul megfelel a magyar szabványoknak és a MABISZ előírásainak is.

Mitől ilyen “különleges” ez a B3 biztonsági üveg?

A B3 biztonsági üveg, melynek vastagsága minimum 24 mm, két- vagy többrétegű üvegszerkezet. Üveglapjait nagy szakítószilárdságú rugalmas PVB-fólia ragasztja össze, mely támadás esetén az üvegkazettát összetartja, megakadályozva így az áthatolást. A MABISZ hivatalos állásfoglalása szerint a B3 üveg négyzetcentiméterenként 72 fejszecsapásnak ellenálló szilárdságú.

Csak sima átlátszó biztonsági üveggel tudják szerelni a biztonsági ajtót?

Alapáron a biztonsági üveg víztiszta, felár ellenében többféle esztétikus díszüveg közül tud választani, hogy az üvegkazetta ne csak biztonságos, de szép is legyen.

Jelenlegi ajtóm fölött felülvilágító ablak van. Tudnak ilyet Önök is a biztonsági ajtóhoz készíteni?

Természetesen tudunk. A felülvilágító ablak lehet fix és nyitható, illetve buktatható.

A felülvilágító ablak nem csökkenti az ajtó biztonságosságát?

Nem, mert a felülvilágító ablak kerete egy egységet alkot a biztonsági ajtó keretével. A fix thermopan üveges, a nyíló, illetve a bukó típusú felülvilágító ablakokat rácsszerkezettel látjuk el, hogy ne legyen gyenge pontja a biztonsági ajtónak.

Tudnak olyan megoldást is, hogy ne legyen szükség rácsra a felülvilágító ablakom elé?

Ebben az esetben a felülvilágító ablak üvege biztonsági üvegből készül, mely csak fix lehet és nem igényel külön rácsszerkezetet.

A felülvilágító ablak is kérhető szép mintás üveggel?

Az üvegkazettához hasonlóan, a felülvilágító ablakhoz is választható a díszüvegek bármelyike, felár ellenében.

Milyen típusú burkolatokhoz választható üvegkazetta?

Üvegkazetta a fa felületű sík és a Dekor-Line burkolatok kivételével minden további burkolat típusnál alkalmazható.

Kérjen árajánlatot egyszerűen!

Ők már bennünket választottak