Évente átlagosan 50 000 regisztrált betörés
DTP biztonsági ajtó mellett 0 betörés

A biztonsági ajtó gyártó technológiánk részletes bemutatása

Biztonsági ajtó gyártás­i technológiánk több mint 10 éves szakmai és munkaszervezési tapasztalatokon nyugszik. Az Ajtó-Betörésvédelem Kft. minőségbiztosítási rendszere ennek megfelelően került kialakításra.

Egy ilyen átfogó, részletekbe menően kidolgozott és dokumentált rendszer esetenkénti módosítása nagy körültekintést igénylő feladat. Tudjuk, hogy a folyamatos innováció is kiemelten fontos, ezért a biztonsági ajtó gyártó folyamatainkat negyedévente felülvizsgáljuk és szükség szerint – a minőségbiztosítási szabályzatra is kiterjedően – módosítjuk azt.

Mit sem ér az elméleti kidolgozottság, ha az a gyakorlattal nincs összhangban. Ennek érdekében pontosan tisztázott, jól körülhatárolt felelősségi körök és munkafázisonkénti ellenőrzést alkalmazunk, mely garantálja a biztonsági ajtó gyártó technológiánk gyakorlati alkalmazását.

A DTP biztonsági ajtó gyártásának folyamata

1. A biztonsági ajtó gyártás­i méretvételezése

A megrendelés felvételekor többéves szakmai gyakorlattal rendelkező munkatársunk a telepítendő ajtó helyszínén az egyedi adottságokat figyelembe véve felveszi a biztonsági ajtó gyártás­hoz szükséges méreteket és dokumentálja a megvalósításhoz szükséges egyéb adatokat.

2. Egyedi gyártástechnológiai tervezés

Az üzemvezető a méretvételezés adatait felhasználva – a DTP biztonsági ajtó­ technológiai előírásainak megfelelően – elkészíti az adott megrendelésre vonatkozó gyártási dokumentációt. Ez alapján kivezeti a biztonsági ajtó gyártás­hoz felhasználandó anyagokat a raktárkészletből, valamint mind a személyi állomány beosztását, mind a megvalósításhoz szükséges gépek (CNC marógép, fényezőkamra, nagy kapacitású lamináló gép,…) gyártási előjegyzését figyelembe véve beilleszti a munkarendbe a megvalósítás egyes fázisait.

3. A biztonsági ajtó acél­szerkezetének ­gyártása

Az biztonsági ajtó gyártás­i dokumentáció alapján a lakatos részleg munkatársai elkészítik az ajtó­tokot és az ajtó­szárny keretét, majd beépítik a zár­rendszert és a rácsszerkezetet, felhegesztik a páncél­lemezeket és a zsanérokat, valamint elhelyezik az aktív és passzív zár­ópontokat.

4. A biztonsági ajtó ajtó­lapjának gyártása

Biztonsági ajtó gyártó technológiánk - ajtólap gyártásA választott burkolat típusának függvényében a kiírásnak megfelelő méretben, az acél­szerkezethez igazodva az asztalos részleg elkészíti mindkét oldal biztonsági ajtó ­borítását. 

Fa hatású sík ajtó­borításnál a lap méretre vágását követően az élfóliázás és ragasztás folyamata következik.

Színre fújt kazettás ajtó­borításoknál a méretre vágást követően a kért kazettamintát számítógép vezérelt CNC esztergagéppel alakítjuk ki, majd a felületet alapozzuk és a száradási idő után a szintén számítógép vezérelt fényezéssel zár­ul az ajtó­lap gyártása.

Fa hatású kazettás ajtó­borításoknál a folyamat a színre fújt kazettáséval megegyező, azonban a fényezés helyett a választott fóliát lamináljuk az ajtó­lapra.

Fakazettás kivitelnél a válogatott borovi fenyő, vagy tölgy anyagok méretre vágása, majd az ajtó­burkolat összeállítása történik meg, végezetül a csiszolást és alapozást követően a felületkezeléssel nyeri el végső formáját.

Üvegkazettás biztonsági ajtó­nál a fenti folyamatok kiegészülnek az üvegek méretre vágásával és beillesztésével. 

5. A biztonsági ajtó összeállítása

A 3. fázisban leírtak szerint elkészült ajtó­szerkezet, valamint az előző pontban ismertetett módon létrejövő ajtó­borítások, továbbá a biztonsági ajtó gyártás­i dokumentációnak megfelelő kiegészítők felhasználásával az összeszerelő részleg szakemberei látják el a gyártás­i fázis utolsó feladatait.

Kérjen árajánlatot egyszerűen!

Ők már bennünket választottak