Évente átlagosan 50 000 regisztrált betörés
DTP biztonsági ajtó mellett 0 betörés

Szigetelések
Biztonsági ajtók szigeteléscsomagjainak áttekintése

A biztonsági ajtó szigeteléscsomagjainak általános jellemzői

Az Ajtó-Betörésvédelem Kft. által gyártott DTP biztonsági ajtó­ kifejlesztésénél fontos szempont volt a lehető legjobb hő- és hangszigetelés. Az általunk alkalmazott technikai megoldások alkalmassá teszik biztonsági ajtó­kat mind beltéri, mind kültéri telepítésre.

A DTP biztonsági ajtót háromféle szigetelési lehetőséggel rendelheti meg a felhasználás módjától függően. Az alábbi táblázat szemlélteti a lehetőségeket.

 

Beltéri
ajtó­szigetelés

Lépcsőházi
szigeteléscsomag

Kültéri
szigeteléscsomag

Gumiprofilos szigetelés

tartalmazza

tartalmazza

tartalmazza

Ajtó­lap-szigetelés

nem tartalmazza

tartalmazza

tartalmazza

Tokszigetelés

nem tartalmazza

nem tartalmazza

tartalmazza

Hőszigetelési érték

K=1,4 W/m2K

K=1,1 W/m2K

Hangszigetelési érték

Rw=39 dB

Rw=42 dB

Bruttó ár (egys­zár­nyú ajtó esetén)

Alapár

21 000 Ft

34 000 Ft

Biztonsági ajtó gumiprofilos szigeteléssel

Az alkalmazott gumiprofilos szigetelés a biztonsági ajtó ­tokjának mind a négy oldalán elhelyezésre kerül, hasznos hő- és hangszigetelő felülete 15 mm szélességű. A gumiprofil tartó eleme a biztonsági ajtó tokjában erre a célra körben kialakított vékony horonyrészben helyezkedik el, míg a szigetelő felület a biztonsági ajtó tokjára simulva biztosítja a körkörös szigetelést. Világos színnel szinterezett ajtótok esetén fehér gumiprofilt alkalmazunk, melyen extrém fényviszonyok esetén a fény átszüremkedhet.

A jobb szigetelés érdekében a DTP biztonsági ajtó keményen csukódik. Igény szerint a telepítéskor kérhető a finomabb záródás beállítása. Ebben az esetben azonban a biztonsági ajtó szigetelési értéke csökken.

Gumiprofilos szigetelésA DTP biztonsági ajtó gumiprofilos szigetelése különbözik az általában alkalmazott öntapadós gumicsíktól, ezért nem kell időszakosan újra és újra ragasztani, cserélni. Ezen felül pedig – eltérően a más cégeknél jellemzően alkalmazott szigetelésektől – lehetővé teszi, hogy a biztonsági ajtó­t teljes egészében körben, a küszöbnél is védje a portól, valamint a kisebb külső zajoktól és hőingadozásoktól.

Kétszárnyú biztonsági ajtók esetében a két nyíló szárny találkozásánál alkalmazásra kerülő gumiprofilos szigetelés tulajdonságai a fent leírtaktól eltérőek lehetnek, mivel egy másik típusú gumiprofil kerül felhasználásra.

A gumiprofilos biztonsági ajtó ­szigetelés a beltéri biztonsági ajtó szigetelés része, valamint a lépcsőházi és a kültéri biztonsági ajtó szigeteléscsomag is tartalmazza.

További gumiprofilos szigetelésTovábbi gumiprofilos szigetelés (opcionális)

A DTP biztonsági bejárati Ajtó tokjában elhelyezkedő 15 mm széles gumiprofilos szigetelés (mely megtalálható a lépcsőházi- és kültéri szigeteléscsomagban is) mellett lehetőség van további gumiprofilos szigetelés rendelésére is. Ez a gumiprofil a belső ajtólap és az ajtólap acélkeretének illesztésénél helyezkedik el, körben, mind a négy oldalon.

A biztonsági ajtó lapjának szigetelése

A DTP biztonsági ajtó lapszigetelésénél kőzetgyapotot használunk: az ajtó­k nyíló s­zár­nyának páncél­lemeze és a belső borítás közötti légkamrákat 5 cm vastag Rockwool kőzetgyapottal töltjük ki. Biztonsági ajtó ajtólap szigetelésEzzel a megoldással sikerült elérnünk, hogy az acél szerkezetű biztonsági ajtó­ a betörésvédelmi szempontok mellett hő- és hangszigetelési értékekkel is új kategóriát teremtsen a hazai biztonsági ajtó­-piacon. Mind a műszeres mérések, mind vevőink visszajelzései és tapasztalataink azt mutatják, hogy e technológia megelégedéssel szolgálja a telepített DTP biztonsági ajtó­ szigetelését. Az ajtó­lap-szigetelés a lépcsőházi és a kültéri biztonsági ajtó szigeteléscsomag része.

A biztonsági ajtó tokjának szigetelése

Biztonsági ajtók tokszigetelésKültéri telepítéseknél mindenképpen szükséges, hogy a hővédelem érdekében a biztonsági ajtó tokja is szigetelve legyen. A 2 mm falvastagságú négyszög idom­acél­ból készülő tokrendszer függőleges szakaszainak belső üreges részét töltjük meg az ajtólap-szigetelésnél is alkalmazott kőzetgyapottal, ezáltal biztosítva a nagy hőmérsékletkülönbségeknek is megfelelő szigetelést.

A biztonsági ajtó­ telepítésekor emellett minden esetben teljes hosszában szigeteljük az ajtó­tok és a fal közti rést is poliuretán habbal.

A tokszigetelést a kültéri biztonsági ajtó szigeteléscsomag tartalmazza.

Kérjen árajánlatot egyszerűen!

Ők már bennünket választottak