Kiegészítők

nyomtatĂĄsBiztonsági ajtó üvegkazettával

A biztonsági ajtóhoz rendelhető üvegkazetták jellemzői

Üvegkazetta a fafelületű sík és a Dekor-Line burkolatú biztonsági ajtók kivételével minden típusnál alkalmazható. Tömör B3 vagy (főként kültéri biztonsági ajtóknál) thermopan üveggel kombinált B3, B2, illetve B1 biztonsági üveg kerül beépítésre, mely az ajtó­ biztonsági szintjét nem rontja. Az üvegkazettás biztonsági ajtó­ a magyar szabványoknak és a MABISZ előírásainak is maradéktalanul megfelel.

Biztonsági ajtó - B3 biztonsági üveg

A B3 biztonsági üveg több réteg légmentesen egymáshoz ragasztott üveglapból áll, melynek vastagsága minimum 24 mm. A MABISZ hivatalos állásfoglalása szerint a B3 üveg négyzetcentiméterenként 71 fejszecsapásnak ellenálló szilárdságú. A B2 üveg (minimum 22 mm) 51-70, míg a B1-es (minimum 16 mm) 30-50 fejszecsapásnak áll ellen négyzetcentiméterenként.

Biztonsági ajtó - Ragasztott /laminált/ biztonsági üvegKét- vagy többrétegű üvegszerkezet, melynek üveglapjai között nagy szakítószilárdságú rugalmas PVB-fólia helyezkedik el. Támadás esetén a közbenső PVB-fólia az üvegkazettát egybetartja, megakadályozva így az áthatolást. Sík és hajlított, szitázatlan és szitázott kivitelben is készül.

Legfontosabb fizikai tulajdonságok (B3):

  • Hajlító- és törőszilárdság: 30-40 MN/m2
  • Átütőszilárdság: 85 Nmm
  • Hőállóság: max. 100oC, max. 120 percig

Biztonsági ajtó - az üvegkazetták mintája

 
A kazettás biztonsági ajtó­ mintázatához igazodva számtalan variáció kialakítható. A legtöbb esetben 3-4 fa kazetta helyére szoktak üvegkazettát kérni, jellemzően függőleges elrendezésben. Az Ön biztonsági ajtaján az üvegkazetták elhelyezkedését azonban - a biztonsági ajtó zárjának technikai lehetőségeinek határain belül - teljesen egyedi módon, az Ön elképzelései szerint valósítjuk meg. Ilyen esetekben az ajtó belső acélszerkezete is mindig egyedi, az üvegkazetták határaihoz igazodó. Az üvegkazettákat szilikonágyba helyezve építjük be a biztonsági ajtókba.
Üvegkazettával ellátni kívánt kültéri biztonsági ajtók esetén a belső oldalra sem rendelhető az alapáras burkolat, mert az üvegnél esetlegesen lecsapódó pára miatt felválhat az üvegkazettánál lévő élfólia.

Az ajtólapban elhelyezkedő üvegmérethez képest a látható felület szélességre és magasságra egyaránt vonatkozóan 3-3 cm-rel lesz keskenyebb, illetve alacsonyabb.
 

A biztonsági ajtó üvegtípusai


Az Ajtó-Betörésvédelem Kft. nagy hangsúlyt fektet a DTP biztonsági ajtó   küllemére, ezért üvegkínálatát is ennek megfelelően alakította ki. Az üvegkazettával rendelkező biztonsági ajtó a hagyományos víztiszta üveg mellett a megrendelőink által az esetek többségében választott dekorüvegekkel is rendelhetők.

Üvegkazettát kizárólag a cégünknél rendelt biztonsági ajtók felszereltségeként kínálunk, alkatrész-forgalmazással az Ajtó-Betörésvédelem Kft. nem foglalkozik.
 
> Biztonsági ajtóhoz rendelhető üvegtípusok fotógalériája

A biztonsági ajtó üvegkazettájának bruttó ára

  • 190 000 Ft/m2, de minimum 15 200 Ft/db.

Letölthető dokumentumok a biztonsági ajtó üvegtípusaihoz

Biztonsági ajtó - B3 biztonsági üveg tanúsítványa
(formátum: pdf, terjedelem: 5 oldal, fájlméret: 838 kbyte)Nagyítás


Nagyítás


Nagyítás

                                                                         

Merre tovább? - Biztonsági ajtó érdekességek

> Nézze meg a biztonsági ajtó színre fújt kazettás burkolatait
> Tekintse meg a biztonsági ajtó fa hatású kazettás burkolatait
> Látogasson el DTP biztonsági ajtó Bemutatótermünkbe

^ lap tetejére